Ιδιορυθμίζοντας...

Σάββατο, Απριλίου 22, 2006

Ψέματα, ψέματα...

Χθες έβαλα το "Some Rights Reserved" που βλέπετε πάνω δεξιά. Ενεργοποίησα και τα comments. Δύο διαδικασίες χρονοβόρες που χρειάστηκαν κόπο και ιδρώτα.

(εντάξει, υπερβάλω. Αλλά τελικά δεν είναι παιχνιδάκι η HTML...)


Πράγμα που σημαίνει πως κουράστηκα για το blog μου, το βοήθησα και το έκανα, μάλλον, καλύτερο. Δε θα έπρεπε να με βοηθήσει και αυτό να γίνω, μάλλον, καλύτερος άνθρωπος;

Έτσι κι έκανε: αποφάσισα χθες πως σήμερα θα γράψω για τις γιορτές (Χριστούγεννα, Πάσχα, Πρωτοχρονιά). Θα γράψω γιατί μου τη δίνουν, τι είναι αυτό που με ενοχλεί στο όλο σκηνικό.

(Που σημαίνει πως πρέπει να σκεφτώ τι είναι αυτό που με ενοχλεί, κάτι που δεν είχα κάνει μέχρι σήμερα!)

Σκέφτηκα (να λείπουν τα αστεία του στυλ "σοβαρά, το κάνεις κι αυτό;") λοιπόν και κατέληξα στο ότι με ενοχλεί το ψέμα. Με ενοχλεί που όλοι θυμούνται τους συγγενείς τους τότε και όχι κάποια άλλη μέρα, με ενοχλεί που όλοι θέλουν τότε (και μόνο τότε) να μάθουν πως πας στο σχολείο, που θα σπουδάσεις, γιατί δεν τρως, γιατί προτιμάς τον Μπάγεβιτς... Με ενοχλεί που πρέπει να ξυπνήσεις πρωΐ-πρωΐ, που πρέπει να μπουκωθείς με αρνί, που πρέπει να γυρίσεις τη σούβλα, που πρέπει να υποστείς το τραπέζωμα, που πρέπει, που πρέπει, που ΜΟΝΟ ΠΡΕΠΕΙ! (και ποτέ δε..."μου 'ρθε"...)

Δεν είναι τραγικό να μη θέλουμε να σουβλίσουμε αρνί μια οποιαδήποτε άλλη μέρα; Γιατί να μην πάμε στην εκκλησία μια άλλη μέρα; Δε λέω να μπερδέψουμε ή να μην κρατάμε έθιμα και παραδόσεις, προς Θεού.

Έθιμα και παραδόσεις όμως δε δημιουργήθηκαν από πρέπει...

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Links to this post:

Δημιουργία Συνδέσμου

<< Home