Ιδιορυθμίζοντας...

Κυριακή, Φεβρουαρίου 19, 2006

Τι κάνει τα blogs τόσο επιτυχημένα;

Ομολογώ πως οι μόδες δε με εντυπωσιάζουν. Το αντίθετο μάλιστα, πολλές φορές γίνομαι πολέμιός τους. Χωρίς ιδιαίτερο λόγο, απλά από αντίδραση! Να όμως που βρίσκομαι σήμερα να είμαι κομμάτι μιας μόδας.

Το μικρόβιο του δημοσιογράφου μπόλιαζε εδώ και καιρό μέσα μου. Για διάφορους λόγους αποφάσισα να μην ακολουθήσω αυτό το επάγγελμα (Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών θέλω να γίνω όταν μεγαλώσω). Πάντα όμως έβρισκα την ευκαιρία να γράψω κάνα άρθρο (εδώ κι εδώ). Αυτό είναι και ο λόγος που έστησα το blog αυτό. Το γράψιμο είναι κάτι που με γοητεύει, ιδιαίτερα όταν δεν υπάρχουν περιορισμοί (κάθε είδους).

Εκτός αυτής της ελευθερίας όμως, τα blogs έχουν και κάτι σημαντικότερο: την αμμεσότητα. Μπορείς να ζεις τα πράγματα και να τα γράφεις την ίδια στιγμή (χαρακτηριστικό παράδειγμα ο blogger από τη Νέα Ορλεάνη που έγραφε για τον τυφώνα Κατρίνα τη στιγμή που αυτός διέλυε τα πάντα στο πέρασμά του). Μπορείς, τις περισσότερες φορές, να σχολιάσεις ότι δεις γραμμένο και, ξανά τις περισσότερες φορές, να πάρεις απάντηση. Μπορείς να δημοσιεύσεις κάθε σου σκέψη. Μπορείς να νευριάσεις, να ζηλέψεις, να γελάσεις, να κλάψεις, να πεισμώσεις, με μια εγγραφή σ'ένα blog. Αλλά αυτά τα αισθήματα μπορείς να τα εκφράσεις, ΑΜΕΣΑ.

Το ακόμη σημαντικότερο όμως, είναι πως δημιουργείς!

Γι'αυτό λοιπόν κι εγώ αποφάσισα να γίνω blogger, παρόλο που μισώ τις μόδες. Γιατί ίσως τελικά να γουστάρω κι εγώ τη μόδα όταν σημαίνει δημιουργία...

Υ.Γ: Άλλωστε blogs έχουν ο Tim Berners Lee, η Sofia, o Νίκος, γιατί να μην έχω κι εγώ;

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Links to this post:

Δημιουργία Συνδέσμου

<< Home